Läkarbesök för:

Nagelsvamp

Nagelsvamp (Onychomycosis) är en vanlig åkomma som oftast resulterar i tjocka, missfärgade och sköra naglar som luktar illa. Traditionellt behandlas nagelsvamp ofta med tabletter, vilket medför många risker och biverkningar.

Den mest allvarliga risken är leverskador. Du kan även behandla åkomman med olika typer av läkemedel som appliceras ovanpå själva nageln. Dessa preparat dödar också nagelsvampen men innebär en lång och omständlig process med upprepade behandlingar.

Behandla nagelsvamp med laser

Nu kan du boka tid hos vår hudläkare och, efter ställd diagnos, behandla den med vår effektiva laser. Behandlingen är helt ofarlig, snabb och smärtfri utan biverkningar. Att behandla nagelsvamp med laser är en mer effektiv än behandling med tabletter men det är viktigt att påpeka att det inte finns någon metod som till 100% kan garantera att du blir av med din nagelsvamp.

Vi rekommenderar 4 behandlingar eller fler. Svamparna dör snabbt men då tånaglar växer långsamt får du räkna med 6-12 månader innan friska naglar växt ut.

Tänk på: Om du har andra sjukdomar i nageln eller om du har en skadad nagelrot och inte nagelsvamp, hjälper inte behandlingen.

Vid tveksamhet om huruvida det är nagelsvamp eller ej kan man ta en svampodling innan eventuell behandling. Är nagelroten skadad påverkar det utseendet på nageln när den växer ut.

För att optimera resultatet av din behandling rekommenderar vi att du även tänker på följande:

  • Tvätta och torka fötterna noggrant varje dag
  • Byt strumpor varje dag
  • Tvätta alla strumpor i minst 60 grader då svampen överlever vid tvätt i 40 grader

Många med nagelsvamp har även svamp i huden på fötterna och bör då behandla med receptfri salva mot detta för att undvika att svampen kommer tillbaka.

Mellan dina laserbehandlingar kan du med fördel använda Onytec- eller Loceryl- lack för att förhindra återfall då svampen lättare angriper naglar som en gång varit infekterade.

Priser

Pris per behandling 750:-

För att se samtliga priser, vänligen besök denna sida »

puff-lakare

BOKA TID

Eventuell behandling föregås alltid av en utredning hos vår specialistläkare. Pris för utredningen: 1 400 kr.

Telefonbokning:
090-77 22 61

Boka online »