Fillers

Fillers används bland annat för att reducera rynkor, behandling av acneärr och tear through samt för läppförstoring och ansiktslyft. Mycket av det som tidigare enbart gick att åstadkomma med hjälp av kirurgiska ingrepp går nu att behandla med fillers.

Vad är fillers?

Fillers består av hyaluronsyra och återfuktar huden på djupet och återskapar fukt och volym. Hyaluronsyra finns naturligt i huden och ser till att den är elastisk och spänstig, men med åldern minskar den och huden får svårare att återfukta sig och bildar veck och linjer (läs mer under fuktboost). Fillers återskapar eller tillför därför önskad volym av läppar och ansiktets konturer och får mungiporna i rätt vinkel.

Det finns därför tre huvudsakliga syften med fillers:

 • En behandling med fillers kan reducera och släta ut rynkor, linjer och veck
 • Fillers kan också förstärka läpparnas och ansiktets konturer
 • Det går också att addera volym, påbyggnad eller återskapande i exempelvis kinder, käklinje och haka genom en injektionsbehandling med fillers

Våra injektionsbehandlingar med fillers

Vad kan man egentligen göra för injektionsbehandling med fillers? De behandlingar vi utför är:

 • Fillers under ögonen – Fillers under ögonen, eller Tear Through som det kallas, är en behandling mot ihåligheter och mörka ringar under ögonen
 • Läppförstoring/Skulptering – Förstora dina läppar eller rätta till form och förhållande mellan över- och underläpp med hjälp av läppförstoring och skulptering. Läpparna kan önskas fylligare eller rundare eller balanseras.
 • Behandling av acneärr – Huden jämnas till och får en jämnare yta med mindre synliga acneärr
 • Ansiktslyft utan kirurgi – Lyft och strama upp ansikte och hals med ett naturligt resultat. Med fillers får dina kinder ett lyft och ansiktet återfår mjuk kurvighet
 • Fuktboost Volite – Förbättra kvaliteten på huden genom att öka dess återfuktning och elasticitet samtidigt som du uppnår en mer jämn hudstruktur
 • Fillers i hakan – Fyllnad och uppbyggnad av haka och käklinje
 • Fillers i kinder – Återskapa en mjuk och jämn volym på kindbenen för att få ett naturligt lyft till hela ansiktet
 • Fillers i käklinjen – Fyllnad och uppbyggnad av haka och käklinje
 • Näskorrigering utan kirurgi – Jämna till näsan med hjälp av näskorrigering. Få den rakare, markantare eller en ”smalare” tipp

Vikten av kunskap i fillersteknik

Alla injektionsbehandlingar som nämnts ovan kan vi göra med fillers, men det som ofta glöms bort är att ta fram vikten av kunskap i fillersteknik, injektionsteknik och kunnande i anatomi och ansiktets påverkan av åldrandet. Dessa kunskaper behövs för att kunna utföra det mest vackra, naturliga, uppbyggande och återskapande resultatet. Vi lägger därför största vikt på att ständigt vidareutbilda våra injektionssköterskor i dessa tekniker. Dessa stöds av AMI Visionary Program från MD Codes, framtagna och utvecklade av Dr Mauricio de Maio.

Olika typer av fillers för olika områden i ansiktet

Vi använder olika typer av filler för att behandla olika områden i ansiktet. För att uppnå önskat resultat är det viktigt att välja rätt typ av filler för varje specifikt område. Till exempel är en mjukare variant mer lämplig för att behandla läpparna medan en lite tjockare variant fungerar bättre för att förstärka käklinjen.

Varumärken vi jobbar med:

 • Voluma Juvéderm – Skapar volym till käklinjer, haka eller kinder och ger ett lyft till ansiktet
 • Volbella Juvéderm – Återför mjukhet i läppar och förstärker mjukhet i ansiktet
 • Volite Juvéderm – Fuktboost i huden
 • Volux Juvéderm – Definiera haka och käklinje
 • Volift Juvéderm – Behandlar medium till djupa linjer, läppar och under ögonen

Vilken typ av filler som används baseras på en individuell bedömning av behandlaren utifrån dina specifika behov och förutsättningar.

Naturliga resultat

På Estetic är vi specialister med lång erfarenhet av fillersbehandlingar och estetiska och naturliga resultat. Fillers kan göra små men avgörande skillnader i millimeter för att återställa drag som eventuellt förlorats med åldern eller för att förbättra proportionerna för en mer estetiskt tilltalande look. Vi tror på att skapa naturliga resultat och skräddarsyr behandlingar som passar dina specifika önskemål och behov för ett så naturligt resultat som möjligt.

Hur går en behandling med fillers till?

En behandling med fillers börjar med en konsultation där en erfaren och certifierad läkare eller sjuksköterska undersöker hela ansiktet noggrant för att proportionerna ska bli korrekta. Vid varje konsultation går vi igenom alla dina önskemål och förutsättningar och berättar vad vi tror kommer ge bäst resultat anpassat efter dig och dina individuella behov.

Under din fillerbehandling

En injektionsbehandling med fillers går fort att göra och gör inte ont. Som kund har du även alltid möjlighet att få bedövningskräm innan behandlingen om du skulle önska. Du kan alltid känna dig trygg med att våra behandlingar utförs av certifierade och utbildade läkare och sjuksköterskor med medicinsk expertis.

För att kunna ge olika effekter för önskat behandlingsområde väljer din behandlare mellan olika produkter i leverantörens Vycross serie (se varumärken). Produkterna är skapade med en patenterad Vycross-teknologi, som skapar en slät gel av hyaluronsyror. Ett kroppseget fuktbindande ämne men som har längre stabilitet än vår egen samt korslänkade hyaluronsyra-kedjor som minskar risken för svullnad.

Utbildade och certifierade läkare och sjuksköterskor

På Estetic strävar vi alltid efter att erbjuda högsta kvalitet och säkerhet för våra kunder. Injektionsbehandlingarna utförs därför bara av medicinsk personal, legitimerade läkare eller legitimerade sjuksköterskor med lång klinisk erfarenhet. Våra läkare och sjuksköterskor har omfattande expertis och många års erfarenhet av att arbeta med fillers. När du väljer Estetic för din fillersbehandling kan du alltid vara trygg med att du är i säkra händer och att vi har den kunskap som krävs för att ge dig som kund ett naturligt och långvarigt resultat som är anpassat efter dina individuella behov.

Har du några frågor om fillers eller vill boka konsultation? 

Tveka inte att kontakta oss idag! Vårt team av utbildade och certifierade läkare och sjuksköterskor finns tillgängliga för att svara på dina frågor och funderingar och hjälpa dig att boka en konsultation för fillerbehandling.

Betänketid för dig som kund:

Information kring din behandling vid konsultation ges senast 48 timmar innan behandling eller som längst får det gå 6 månader från konsultation till behandling. Detta för att du ska få den betänketid som krävs.

Vanliga frågor och svar om fillers

Fillers som används inom kosmetiken är baserat på hyaluronsyra, en sockermolekyl som existerar naturligt i kroppens egen vävnad.

Om du är gravid eller ammar kan du inte göra en behandling med fillers. Du kan inte heller göra en filler-behandling om du är under 18 år eller om du är allergisk mot någon av de ingredienser som finns i fillers.

Generellt sett gör fillers inte ont men det är såklart individuellt. Våra fillers innehåller även bedövningsmedel som minskar det mesta av obehaget och minimerar smärtan. En del upplever däremot en viss smärta när fillern injiceras men de flesta beskriver det som lindrigt. Om du önskar så finns det även möjlighet att få salva som bedövar behandlingsområdet.

Resultatet av en behandling med fillers är inte permanent. Varje individ är unik och det är därför svårt att bedöma exakt hur länge fillers håller för varje individ. Hur länge fillers håller beror också på vilket material som används, men både en behandling med fillers i läpparna och fillers i ansiktet varar oftast mellan 6–18 månader. 

Det finns många olika typer av fillers som kan användas för att behandla olika områden i ansiktet. Vanligtvis används fillers som innehåller hyaluronsyra, som är en naturlig förekommande substans i kroppen som hjälper till att hålla huden fuktig och mjuk. Hyaluronsyra-fillers kan vara en bra lösning för att återställa volymen i läppen och områden runt ögonen.

Andra fillers innehåller kalciumhydroxylapatit eller poly-L-laktinsyra, som är ett syntetiskt material som kan stimulera kroppens produktion av kollagen. Dessa fillers kan vara lämpliga för att behandla djupare rynkor och linjer i ansiktet.

Vilken typ av filler som är bäst beror på dina unika behov och önskemål och som bedöms som mest lämplig för just dina individuella förutsättningar.

En injektionsbehandling med fillers går fort att göra och ger ett temporärt resultat vilket gör att risker för biverkningar och komplikationer minskar. Biverkningar som däremot ofta kan uppstå av att injicera fillers är svullnad, rodnad och lätt ömhet på behandlingsområdet, men det lägger sig vanligtvis inom någon dag. En del får även blåmärken på behandlingsområdet men det försvinner vanligtvis också inom någon dag/några dagar. Inflammationer kan även uppstå men det är ovanligt. 

Skulle komplikationer uppstå eller att du som kund blir missnöjd med resultatet går det att reversera resultatet med enzymet hyaluronidase (hyalase). Denna substans bryter ned fillern och återställer det behandlade området till sitt ursprungliga tillstånd inom 24 timmar, vilket ger dig som kund en extra trygghet och möjlighet att justera eller ta bort behandlingen vid behov.

För att minimera risken för biverkningar och komplikationer är det därför viktigt att injektionerna utförs av specialiserade och legitimerade läkare och sjuksköterskor med korrekt injektionsteknik, vilket du kan vara trygg med när du väljer Estetic då vi är certifierade i att utföra fillersbehandlingar samt har mångårig erfarenhet bakom oss.  

Kontakta oss direkt om du får följande symtom av din filler-behandling:  

– Feber och frossa 

– Huden vid det behandlade området får en missfärgning eller blekhet (inte blåmärke) 

– Pulserande smärta vid det behandlade området

Före en fillersbehandling finns det en rad viktiga saker att tänka på:

 •  Undvik alkohol 24 timmar före din fillersbehandling 
   
 • Undvik blodförtunnande mediciner innan behandlingen för att minska risken för blåmärken och svullnad. Detta är inget krav men något vi rekommenderar. 
   
 • Sminka dig inte på behandlingsområdet innan din fillersbehandling  
   
 • Avstå från att äta smärtstillande mediciner som Ipren, Voltaten och Naproxen en vecka innan din behandling. Andra smärtstillande som Alvedon, Panodil eller Citodon går bra. 
   
 • Vid ditt besök – berätta om du har några allergier eller om du någonsin har haft en allergisk reaktion på en injicering
   
 • Vid ditt besök – berätta om medicinska tillstånd eller mediciner du tar för att undvika eventuella komplikationer

Efter din fillersbehandling kan du återgå till arbete och att leva som vanligt igen, men det finns några viktiga grejer som kan vara bra att tänka på:

 • Vila huden och undvik smink på det behandlade området i 24 timmar efter din behandling av fillers, då nålsticken gör att huden blir mer mottaglig för infektioner
   
 • Undvik intensiv träning, alkohol och flygresor i 72 timmar efter behandlingen
   
 • Avstå från att sola det område du har behandlat i ca 14 dagar 
   
 • Undvik bastu- och ångbad samt extrem kyla i 14 dagar efter din fillersbehandling 
   
 • Vänta med ansiktsbehandlingar som peeling och microneedling i ca 2 veckor efter att du injicerat fillers 
   
 • Undvik tandläkarbesök i två veckor efter din behandling av fillers

BLI PLUS MEDLEM!

Som plusmedlem hos Estetic betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar under hela året.

Läs mer här »