Fillers

Hyaluronsyra finns naturligt i huden och ser till att den är elastisk och spänstig men med åldern minskar den och huden får svårare att återfukta sig och bildar veck och linjer (läs mer under Fuktboost). Fillers återfuktar huden på djupet och återskapar fukt och volym.

Tre huvudsakliga syften finns med fillers:

  • Reducera och släta ut rynkor, linjer och veck
  • Förstärka läpparnas och ansiktets konturer
  • Addera volym, påbyggnad eller återskapande i tex kinder, käklinje och haka

Ett ungdomligt ansikte har runda konturer med höga kindben och med mjuka kurvor från kinder till nässpets. När hyaleronsyran minskar förlorar också ansiktets mjuka vävnad sin volym. Fettkuddarna i kinderna sjunker neråt och lägger ett tryck mot vecken mellan näsan och mungipan och förstärker då dessa (Se även under kinder).

Huden blir mindre elastisk då den innehåller mindre kollagen och elastin, samt hyaleronsyra (se även under Hudföryngring 4D och under Halsbehandling). Huden blir hängigare och ansiktsdragen dras neråt.

Det resulterar i att vi ser tröttare och äldre ut (se under Ansiktslyft utan kirurgi). Men med fillers får dina kinder ett lyft och ansiktet återfår mjuk kurvighet.

Läpparna kan önskas fylligare eller rundare eller balanseras. Har läpparna förlorat volym blivit tunnare eller tappat konturerna. Kanske har fina vertikala linjer skapats av fukt och volymförlust och mimik (se läppförstoring/skulptering).

Mungiporna kan börja hänga nedåt och haka och hakkontur blir mindre fast (se käklinje eller haka).

Fillers återskapar eller tillför önskad volym av läppar och ansiktets konturer och får mungiporna i rätt vinkel. För att kunna ge olika effekter för önskat behandlingsområde väljer din behandlare mellan olika produkter i leverantörens Vycross serie (se varumärken). Produkterna är skapade med en patenterad Vycross-teknologi, som skapar en slät gel av hyaleronsyror ett kroppseget fuktbindande ämne men som har längre stabilitet än vår egen samt korslänkade hyaleronsyrekedjor som minskar risken för svullnad.

Våra injektionsbehandlingar med fillers:

  • Volift- Behandlar medium till djupa linjer, läppar och under ögonen
  • Voluma-skapar volym till käklinjer, haka eller kinder och ger ett lyft till ansiktet
  • Volbella- återför mjukhet i läppar och förstärker mjukhet i ansiktet
  • Volite- fuktboost i huden
  • Volux- definiera haka och käklinje

Allt detta kan vi göra med fillers men det som ofta glöms bort är att ta fram vikten av kunskap i fillersteknik, injektionsteknik och kunnande i anatomi och ansiktets påverkan av åldrandet för att kunna utföra det mest vackra, naturliga, uppbyggande och återskapande resultatet.

Vi lägger därför största vikt på att ständigt vidareutbilda våra injektionssköterskor i dessa tekniker. Dessa stöds av AMI Visionary Program från MD Codes, framtagna och utvecklade av Dr Mauricio de Maio.

Injektionsbehandlingarna utförs bara av medicinsk personal, legitimerade läkare eller legitimerade sjuksköterskor.

Betänketid för dig som kund:

Information kring din behandling vid konsultation ges senast 48 timmar innan behandling eller som längst får det gå 6 månader från konsultation till behandling. Detta för att du ska få den betänketid som krävs.

Prislista för fillers

Pris:

Per 1 ml: 4 600 kr
Per 0,55 ml: 3 200 kr

Pris som Plus Medlem:

Per 1 ml: 4 140 kr
Per 0,55ml: 2 880 kr

Pris:

HArmoniCa 2,5 ml
15 000 kr

Pris som Plus Medlem:

HArmoniCa 2,5 ml
13 500 kr

BLI PLUS MEDLEM!

Som plusmedlem hos Estetic betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar under hela året.

Läs mer här »