tear through behandling

Tear Trough

Tear trough behandlingar syftar till att behandla insjunkningar och påsar under ögonen med hjälp av fillers. Det är en kosmetisk procedur som behandlar och förbättrar utseendet av huden och vävnaden under ögonen, särskilt det område som kallas Tear Trough. Behandlingsmetoden kan i sin tur ge dig ett ungdomligare och mer vaket utseende.

Varför kan området under ögonen se håligt och trött ut?

Det är inte ovanligt att många av oss upplever utmaningar med området under ögonen som kan bidra till att ge intrycket av trötthet eller en mer åldrad look. Detta område är ofta extra känsligt för olika faktorer som påverkar utseendet. De vanligaste orsakerna till att denna del av ansiktet kan se håligt och trött ut beror på bland annat åldrande, genetik, vätskeretention, sömnbrist, solskador, brist på hudvård, viktförändringar och hormonella faktorer. Alla dessa faktorer kan samverka och påverka området under ögonen på olika sätt.

Hur går en tear trough-behandling till?

Tear Trough-behandlingen är en tvåstegsprocedur som normalt utförs med två veckors mellanrum. Under behandlingen injiceras en mjuk produkt från Juvederm i området under ögat med hjälp av en trubbig nål. Denna produkt hjälper till att fylla och jämna ut huden, vilket minskar synliga insjunkningar och påsar.

Hur blir resultatet av behandlingen?

När du har gjort en tear trough-behandling ser du oftast en tydlig och mycket positiv skillnad direkt. De flesta upplever en stor förbättring efter behandlingen vilket vanligtvis innebär:

 • Minskade insjunkningar: Fillers fyller ut gropar under ögonen, vilket resulterar i en slätare hud.
 • Mindre påsar: Svullnad och påsar under ögonen kan minska eller försvinna.
 • Mer vaket utseende: Mörka cirklar och skuggor minskar, vilket ger ett mer vaket utseende.
 • Naturligt utseende: När behandlingen görs på ett korrekt och noggrant sätt ger den ett naturligt och vackert resultat.

Det är dock viktigt att komma ihåg att resultatet av en tear trough-behandling kan variera från person till person och beror på flera olika faktorer som individuella förutsättningar, den specifika produkten som används och den erfarenhet och skicklighet hos den som utför behandlingen. Ett fint resultat ställer stora krav på kompetens och erfarenhet på den som utför behandlingen, då resultatet är beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe. På Estetic utförs behandlingen endast av legitimerade läkare och sjuksköterskor med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning.

Hur länge håller fillers under ögonen?

Hållbarheten för fillers under ögonen är individuellt och varierar från person till person, men generellt kan fillers i tear trough-området hålla i upp till 6–12 månader eller längre innan det gradvis bryts ned av kroppen. Det är alltså inte ett permanent resultat.

Vad ska man tänka på före en behandling?

Före en behandling är det viktigt att tänka på:

 • Konsultation: Börja med att göra en konsultation med en av våra legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Under konsultationen kommer vi att diskutera dina mål, förväntningar och områden som du vill behandla. Vi kommer också att bedöma din lämplighet för behandlingen och ge rekommendationer.
 • Hälsohistorik: Det är viktigt att informera om eventuella tidigare ingrepp eller medicinska tillstånd.
 • Undvik blodförtunnande: Undvik att ta blodförtunnande läkemedel en vecka före behandlingen, eftersom det kan öka risken för blåmärken. Rådgör gärna med oss innan.
 • Behandlingsområdet ska vara friskt: Det vill säga att inga hudutslag finns.
 • Om du är gravid eller ammar: Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Vad ska man tänka på efter en behandling?

 • Följ de rekommenderade råden: Var noga med att följa de råd som din specialist ger dig före och efter behandlingen, inklusive eventuell eftervård.
 • Undvik ansträngande aktiviteter: Undvik ansträngande fysisk aktivitet, tunga lyft och intensiv träning 24 timmar efter din behandling.
 • Massera inte det behandlade området: Undvik att massera det behandlade området 24 timmar efter din behandling.
 • Undvik intag av alkohol: 24 timmar efter att du gjort din tear trough behandling bör du undvika att dricka alkohol.

Finns det några risker med en behandling mot mörka ringar under ögonen?

Precis som med alla medicinska eller kosmetiska ingrepp finns det vissa risker och potentiella komplikationer. Det är viktigt att vara medveten om dessa risker och diskutera dem noggrant med din behandlare innan du genomgår en tear trough-behandling. Här är några av de möjliga riskerna med att göra en behandling mot mörka ringar under ögonen:

 • Blåmärken och svullnad: Efter behandlingen är det vanligt att uppleva mild till måttlig svullnad och eventuella blåmärken i det behandlade området. Dessa biverkningar är vanligtvis tillfälliga och milda, men de kan vara mer påtagliga för vissa individer.
 • Infektion: Som med alla injektioner finns en teoretisk risk för infektion, även om detta är ovanligt. Det är viktigt att behandlingen utförs i en ren och steril miljö av en kvalificerad specialist för att minimera denna risk.
 • Allergiska reaktioner: Även om de flesta fillers baseras på hyaluronsyra kan allergiska reaktioner inträffa. Det är väldigt sällsynt, men det är viktigt att informera om du har en historia av överkänslighet för någon substans.
 • Filler förflyttning: I sällsynta fall kan fillern förflytta sig från det behandlade området till en annan plats i ansiktet. Därför är det viktigt att behandlingen utförs av en legitimerad läkare eller sjuksköterska som kan minimera denna risk.

Vad är fördelarna med fillers under ögonen?

 • Piggare utseende: En av de främsta fördelarna med Tear Trough-behandlingar är att de kan ge dig ett mer piggare och utvilat utseende. Denna behandling kan hjälpa till att ta bort trötthetstecken som kan vara särskilt framträdande under ögonen.
 • Resultat direkt: Resultatet är synligt direkt, men notera att det inte är permanent.
 • Snabb återhämtning: Eftersom det är en icke-kirurgisk procedur har tear trough-behandling vanligtvis en snabb återhämtningstid. De flesta människor kan återgå till sina dagliga aktiviteter nästan direkt efter behandlingen.
 • Smärtfri behandling: Behandlingen är smärtfri, men kan vid önskemål även göras med lokalbedövning och kräver ingen konvalescens.
 • Trygg och säker behandling: Det är en trygg och säker behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjukskösterska
 • Snabb behandling: Behandlingen går oftast relativt snabbt och tar inte lång tid.

Vad är nackdelarna med fillers under ögonen?

 • Lämpar sig inte för alla: En tear trough behandling är inte lämplig att göra för alla människor. Området under ögonen kan vara känsligt och ha en tendens att svälla lätt för vissa individer. Därför är det viktigt att boka en kostnadsfri konsultation med en legitimerad läkare eller sjuksköterska innan du genomgår behandlingen för att bedöma om den är lämplig för just dig.

Legitimerade läkare och sjuksköterskor

Innan du överväger en tear trough-behandling är det viktigt att förstå fördelar, nackdelar och lämplighet för din specifika situation. Det är också viktigt att välja en utbildad och legitimerad läkare eller sjuksköterska när du gör en tear trough behandling för att minimera riskerna och för att kunna diskutera eventuella bekymmer du har innan behandlingen. Detta garanterar att behandlingen genomförs på ett säkert och professionellt sätt och att du får de resultat du önskar. När du väljer att göra en behandling för att ta bort påsar under ögonen hos oss på Estetic kan du alltid känna dig trygg i vetskapen om att behandlingen utförs av erfarna och legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Vi har lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss, och är dessutom certifierade för att utföra just denna typ av behandling.

Har du några frågor om tear trough eller vill boka konsultation?

Tveka inte att kontakta oss! Vi finns alltid här för att svara på dina frågor och funderingar om fillers under ögonen och för att hjälpa dig att boka en konsultation. Vi ser fram emot att få välkomna dig till oss på Estetic och hjälpa dig med ett naturligt och långvarigt resultat för att få bort mörka ringar under ögonen.

Vanliga frågor och svar om Tear Trough

Tear trough är det område som ligger under ögonen, närmast ögonen och näsan. Tear trough-området kan vara benäget att utveckla fördjupningar, skuggor och ibland påsar med åldrandet eller på grund av genetik, vilket kan ge en trött eller nedstämd utseende. Många människor väljer att behandla tear trough-området med fillers eller andra kosmetiska ingrepp för att jämna ut och förbättra utseendet under ögonen.

Påsar under ögonen kan uppstå av flera anledningar som åldrande, genetik, brist på sömn, allergier och vätskeansamling. Åldrande kan leda till att hud och muskler förlorar elasticitet och volym, vilket kan skapa påsar.

Hållbarheten för fillers under ögonen varierar från person till person och beror på produkten som används. Generellt kan fillers i tear trough-området hålla i upp till 6–12 månader eller längre innan de gradvis bryts ned av kroppen.

Ja, som med alla medicinska ingrepp finns det risker och potentiella komplikationer för tear trough-behandlingar. Dessa kan inkludera svullnad, blåmärken, ojämnhet i resultatet eller infektion (dock väldigt ovanligt). Det är viktigt att välja en erfaren och utbildad läkare eller sjuksköterska för att minimera risken för komplikationer.

Påfyllning av fillers under ögonen varierar beroende på individuella faktorer och produkten som används. Vanligtvis kan påfyllning behövas 6–12 månader efter genomförd behandling för att upprätthålla resultatet.

Fillersbehandlingar under ögonen är säkra om de utförs av en kvalificerad och erfaren läkare eller sjuksköterska. Det är dock viktigt att vara medveten om riskerna och eventuella komplikationer. Vi diskuterar dessa med dig och genomför en noggrann bedömning innan behandlingen.

En tear trough-behandling utförs vanligtvis med användning av fillers som injiceras i området under ögat. Läkaren rengör området, applicerar bedövning om det behövs och injicerar sedan fillern under ögonen på ett sätt som skapar ett jämnt och naturligt resultat.

Den bästa fillern för tear trough behandlingar kan variera beroende på individuella preferenser och mål. Vanligtvis används fillers som innehåller hyaluronsyra, såsom Restylane eller Juvéderm, för att fylla och jämna ut tear trough-området. Valet av produkt baseras på en noggrann konsultation med en legitimerad läkare eller sjuksköterska som kan rekommendera den mest lämpliga produkten för dina behov.

Återhämtningstiden efter en tear trough-behandling varierar från person till person, men de flesta människor kan återgå till sina dagliga aktiviteter direkt efter ingreppet. Det kan dock finnas en mild svullnad och blåmärken som varar i några dagar. 

Ja, det är möjligt att kombinera en tear trough behandling med andra kosmetiska ingrepp om det är lämpligt och om det rekommenderas av din läkare eller sjuksköterna. Till exempel kan många människor överväga att kombinera tear trough-fyllning med behandlingar som Botox för att förbättra resultatet i ögonområdet. Det är viktigt att diskutera dina mål och möjligheter med en professionell och kunnig för att kunna skapa en individuell behandlingsplan.

BLI PLUS MEDLEM!

Som plusmedlem hos Estetic betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar under hela året.

Läs mer här »