Hudföryngring, behandling för att återskapa din hud

Hudföryngring

Hudföryngring är en övergripande term som används för att beskriva olika metoder och behandlingar som syftar till att förbättra hudens utseende och hälsa. Målet med hudföryngring är att återställa hudens ungdomliga utseende genom att minska synliga ålderstecken, förbättra hudens textur, lyster och elasticitet.

Hudföryngring med Fotona 4D

När du önskar återskapa din hud i alla skikt är Fotona 4D den mest avancerade hudföryngringsmetoden och en helt överlägsen behandlingsform. Med två olika lasrar behandlas 4 olika nivåer i huden och behandlingen är för dig som önskar bygga upp din huds elasticitet, stabilitet, lyster och kvalitet.

Fyra steg till hudföryngring med 4D

Under ett och samma behandlingstillfälle genomförs 4 olika steg för att uppnå hudföryngring med 4D. I en serie om 4 tillfällen med 4 veckors mellanrum återskapas din hud.

  • Första steget utgår inifrån munhålan och stimulerar nybildning av kollagen. Genom att använda laserbehandling inifrån munhålan kan man påverka hudens struktur på ett effektivt sätt och stimulera tillväxten av nytt kollagen, vilket är avgörande för hudens elasticitet och ungdomliga utseende.
  • Andra steget är en fraktionerad laserpeeling som förbättrar din huds struktur och spänst. Genom att använda en fraktionerad laser kan man behandla specifika områden i huden och stimulera hudens naturliga läkningsprocess. Detta resulterar i förbättrad struktur och spänst i huden.
  • Tredje steget är en sekundlång puls som värmer din hud ovanifrån och bidrar till en påtaglig kollagenförtätning. Genom att applicera en kortvarig laserpuls på hudytan kan man stimulera produktionen av kollagen, vilket är avgörande för att bibehålla hudens fasthet och elasticitet.
  • Fjärde steget är en kall laserpeeling som ger din hud en vacker lyster och glow. Genom att använda en kall laserpeeling kan man avlägsna döda hudceller och orenheter från hudytan, vilket ger en fräsch och strålande hudton.

Kombinationsbehandling med laser som behandlar din hud i alla skikt

En kombinationsbehandling med laser används för att behandla din hud i alla skikt. Det inkluderar huduppstramning av slemhinnorna på insidan av dina kinder för att förbättra hudens struktur och spänst. Dessutom används korta fragmenterande ljuspulser i mellanlagret för att stimulera hudens kollagenproduktion och främja hudförnyelse. Slutligen genomförs skinrejuvenation och en lätt och sval laserpeeling för att ge huden en ungdomlig lyster och en frisk glöd.

Denna avancerade behandling utförs med Fotona Dynamis PRO-plattformen som kombinerar både Nd:YAG (80W) och Er:YAG (3J) lasertekniker i ett system. Detta möjliggör effektiva och skräddarsydda behandlingar för att uppnå önskade resultat. Behandlingen utförs var 4e vecka vid 4 tillfällen i en serie.

Kombinationsbehandlingen bör kombineras med hudvård från Universkin

För att uppnå den fulla potentialen av denna behandlingsmetod bör den kombineras med hudvårdsprodukter från Universkin. Universkin erbjuder skräddarsydda hudvårdsprodukter som kan anpassas efter dina individuella behov och bidra till att bibehålla och förbättra resultaten av Fotona 4D-behandlingen. Universkin-produkterna är speciellt utformade för att komplettera och förstärka de positiva effekterna av hudföryngringsbehandlingen.

Genom att kombinera Fotona 4D-behandlingen med Universkin-hudvårdsprodukter kan du optimera hudens hälsa och skönhet. Universkin erbjuder ett brett utbud av produkter som kan adressera olika hudproblem och behov som åldrande, ojämn hudton, torrhet eller fet hud.

Varierande resultat av hudföryngringsbehandlingar

Det är viktigt att komma ihåg att resultaten av hudföryngringsbehandlingar kan variera från person till person och att det kan krävas flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Det är också viktigt att konsultera med en auktoriserad hudvårdsexpert eller läkare för att diskutera dina specifika behov och förväntningar innan du genomgår någon form av hudföryngringsbehandling.

Vilka områden kan behandlas med hudföryngringsmetoden Fotona 4D?

Hudföryngringsbehandlingar kan behandla olika områden på kroppen och ansiktet för att förbättra hudens utseende och textur. Vanliga områden som behandlas är:

  • Ansiktet: Ansiktsbehandlingar kan inkludera ansiktslyft, kemisk peeling, laserbehandlingar, mikronålning (microneedling), dermabrasion och injektioner som botox och fillers.
  • Halsen och dekolletaget: Dessa områden kan också dra nytta av ansiktsbehandlingar för att minska fina linjer, rynkor och ålderstecken.
  • Händerna: Hudföryngringsbehandlingar kan appliceras på händerna för att minska åldersfläckar, solskador och förbättra hudens struktur och elasticitet.
  • Ögonområdet: Behandlingar som ögonlocksplastik, laserbehandlingar och fillers kan användas för att minska påsar under ögonen, mörka cirklar, rynkor och slapp hud runt ögonen.
  • Kroppen: Kroppsföryngringsbehandlingar kan inkludera kroppsbehandlingar för att minska celluliter, strama upp lös hud, reducera stretchmärken och förbättra hudens ton och textur.

Innan din behandling är det viktigt att rådgöra med en auktoriserad hudläkare eller specialist för att få individuell rådgivning och rekommendationer baserat på dina specifika behov och önskemål.

Specialiserade läkare och sjuksköterskor

Vår personal av erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor har en gedigen kunskap och erfarenhet inom hudföryngring med Fotona 4D. När du väljer Estetic kan du alltid vara trygg med att du är i händerna på specialister som har omfattande kunskaper inom det senaste inom hudföryngringsteknik. Med vår expertis inom Fotona 4D-tekniken kan vi erbjuda dig en skräddarsydd behandlingsplan som möter dina specifika behov och önskemål. 

Vill du göra en hudföryngringsbehandling?

Tveka inte att kontakta oss! Vi erbjuder skräddarsydda hudvårdsbehandlingar och vårt erfarna team finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor, ge dig rådgivning och skapa en behandlingsplan som passar dina individuella behov och förutsättningar. Kontakta oss idag för att boka en konsultation för hudföryngringsbehandling. Vi ser fram emot att välkomna dig till Estetic!

Före- & efterbilder på hudföryngring med Fotona 4D

Hudföryngring med laser, före- och efter.

4 sessioner och uppföljning efter 9 månader

Uppföljning efter 3 sessioner och 8 månader

2 sessioner/3 års tid och uppföljning efter 3 år

Hudföryngring med laser, före- och efter.

Uppföljning efter 3 sessioner och 8 månader

Vanliga frågor och svar om hudföryngring med Fotona 4D

Hudföryngring med Fotona 4D är en avancerad behandlingsmetod som använder två olika lasrar för att behandla olika skikt av huden och återskapa dess elasticitet, stabilitet, lyster och kvalitet. Genom att kombinera flera steg och lasertekniker kan man uppnå en omfattande hudförbättring.

Fotona 4D-behandlingen genomförs i flera steg. Det inkluderar stimulering av kollagenproduktionen inifrån munhålan, en fraktionerad laserpeeling för att förbättra hudstrukturen, en värmande laserpuls för att förtäta kollagenet och en kall laserpeeling för att ge huden en vacker lyster. Dessa steg utförs med hjälp av Fotona Dynamis PRO-plattformen, som kombinerar Nd:YAG- och Er:YAG-lasertekniker.

Fotona 4D-behandlingen kan ge märkbara resultat i form av förbättrad hudstruktur, ökad spänst och elasticitet samt en ungdomlig lyster och glow. Behandlingen kan också minska synliga tecken på åldrande som fina linjer och rynkor. 

Antalet behandlingar som krävs varierar beroende på individuella behov och önskade resultat. Generellt sett rekommenderas en serie om 4 tillfällen med 4 veckors mellanrum för att uppnå optimala resultat. Vid en konsultation kan vi ge dig mer specifik information baserat på din hudtyp och dina önskemål. 

Resultaten kan vara gradvisa och utvecklas över tid. Du kan förvänta dig att se förbättringar i hudens struktur, spänst och lyster inom några veckor efter behandlingens serie. Fortsatta förbättringar kan sedan uppstå under de kommande månaderna när hudens naturliga förnyelseprocess fortsätter. Det är också viktigt att komma ihåg att resultaten kan variera från person till person.

Varaktigheten av resultaten kan variera beroende på individuella faktorer och hur väl du tar hand om din hud efter behandlingen. Det rekommenderas att upprätthålla en god hudvårdsrutin och använda solskyddsfaktor regelbundet för att förlänga och förbättra resultaten. Återbesök och underhållsbehandlingar kan också vara fördelaktigt för att bibehålla de uppnådda resultaten över tid.

Fotona 4D-behandlingen kan vara lite obehaglig, men de flesta upplever minimal smärta. Under behandlingen kan du känna en mild värme och stickande känsla i huden. Vi använder olika metoder för att minimera eventuellt obehag och göra behandlingen så behaglig som möjligt för dig.

Eftersom behandlingen är icke-invasiv och skonsam mot huden så krävs vanligtvis ingen lång återhämtningstid. Du kan återgå till dina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa kan uppleva mild rodnad eller svullnad direkt efter behandlingen, men detta brukar snabbt försvinna inom några timmar till några dagar.

Fotona 4D-behandlingen kan anpassas för de flesta hudtyper, inklusive känslig hud. Vi bedömer din hud och anpassar behandlingen efter dina specifika behov och hudtillstånd. Det är också viktigt att diskutera eventuella hudproblem eller allergier med oss innan behandlingen.

BLI PLUS MEDLEM!

Som plusmedlem hos Estetic betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar under hela året.

Läs mer här »