Fettfrysning kropp

Fettfrysning, även känd som cryolipolys, är en effektiv behandlingsmetod för att permanent reducera fettceller i specifika områden på kroppen. Genom denna metod kan oönskade fettansamlingar formas om och minskas, vilket ger en förbättrad kroppsform.

Vad är fettfrysning?

Vid behandlingen kyls fettcellerna ner till -10°C i 60 minuter vilket resulterar i apoptos, en kontrollerad celldöd hos fettcellerna. Cirka 20–40% av fettcellerna i det behandlade området stängs ner genom denna apoptosprocess.

För att uppnå ytterligare reduktion i det behandlade området kan du genomgå flera behandlingssessioner med cirka 2 månaders mellanrum. Resultaten av behandlingen blir vanligtvis synliga efter ca 2 månader.

Vem är en lämplig kandidat att genomgå en fettfrysning?

En lämplig kandidat för att genomgå fettfrysning är en person som har specifika områden med oönskade fettansamlingar som den vill minska och forma om. Fettfrysning rekommenderas vanligtvis för personer som har en stabil vikt och har svårt att bli av med envisa fettdepåer genom kost och motion.Det är inte en behandling för viktminskning i allmänhet, utan snarare för att rikta in sig på specifika områden som mage, lovehandles, lår, armar, dubbelhaka eller bh-rullar.

En effektiv kombination är att direkt efter den 60 minuter långa nedkylningen utföra Z-wave-stötvågsbehandling, vilket markant ökar antalet fettceller som går in i apoptos och bidrar till att uppnå snabbare och bättre resultat. Mer information finns under avsnittet Varumärken.

Noggrann konsultation krävs innan

Det är viktigt att notera att fettfrysning inte är lämplig för alla. En konsultation med en kvalificerad estetisk läkare eller specialist är avgörande för att bedöma om du är en lämplig kandidat för behandlingen. Våra erfarna specialister kommer då att utvärdera dina mål, diskutera dina förväntningar och ge dig den bästa rådgivningen baserat på din individuella situation.

Att tänka på innan behandlingen

Det är viktigt att vara i god allmän hälsa och inte ha några medicinska tillstånd som kan påverka behandlingen eller återhämtningen negativt. Diskutera dina eventuella hälsoproblem med någon av våra certifierade läkare eller sjuksköterskor innan du genomgår behandlingen.

Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar på resultatet av en fettfrysningsbehandling. Behandlingen kan ge en märkbar reduktion av fettdepåerna, men det är inte en mirakelkur eller ersättning för en hälsosam livsstil. Var också medveten om att fettceller kan föröka sig igen om du går upp i vikt efter behandlingen, så att behålla en stabil vikt är grundläggande för att långsiktigt upprätthålla de förbättrade kroppsformerna.

Fördelar med fettfrysning

  • Det är en helt icke-invasiv metod, vilket innebär att det inte krävs några kirurgiska ingrepp eller nålar.
  •  Snabb och smärtfri procedur som inte kräver någon återhämtningstid, vilket gör att du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.
  • Resultaten är långvariga. När fettcellerna väl har försvunnit från kroppen är de borta för alltid, förutsatt att du bibehåller en hälsosam livsstil med regelbunden motion och balanserad kost.

Nackdelar med fettfrysning

  • Blåmärken och rodnad i området kan uppstå, särskilt vid behandling av stummare områden som lovehandles.
  •  Ömhet i det behandlade området under minst en vecka efter behandlingen.

Cryolipoysis TM metoden Z Lipo

Vi utför behandlingen med den mycket innovativa Cryolipoysis TM metoden Z Lipo har gett stort eko i skönhetsvärden.

  • Z-Lipo använder kontrollerad kyla på -10°C i kombination med vakuumsug för att behandla svårtränade områden.
  • En fördel med Z-Lipo är det breda utbudet av handstycken och möjligheten att använda två handstycken samtidigt.

Certifierad och välutbildad personal

På Estetic strävar vi alltid efter att säkerställa den högsta kvaliteten och säkerheten för våra kunder. Behandlingen utförs enbart av medicinsk personal och certifierade läkare och sjuksköterskor specialiserade inom området och besitter omfattande expertis och har lång erfarenhet av att arbeta med fettfrysning. Hos oss kan du därför alltid vara trygg med att behandlingen utförs på ett säkert sätt. Under din konsultation kommer vi att analysera dina specifika problemområden och skapa en individuell behandlingsplan anpassad för dig för att kunna uppnå dina önskade resultat på bästa möjliga sätt.

Vill du veta mer eller boka tid för konsultation?

Har du några frågor eller funderingar eller vill göra en fettfrysningsbehandling? Tveka inte att kontakta oss! Boka konsultation idag och utforska möjligheterna med fettfrysning!

Vanliga frågor och svar om fettfrysning kropp

Fettfrysning, även känt som kryo-kropp, är en icke-invasiv procedur som använder sig av kyla för att eliminera envisa fettdepåer på kroppen. Genom att applicera kontrollerad kyla på området kan fettcellerna brytas ner och naturligt elimineras av kroppen.

Vid en fettfrysningssession placeras en applikator på det valda området. Applikatorn kyler fettcellerna till en temperatur som orsakar apoptos (programmerad celldöd) hos dessa celler. Under de kommande veckorna metaboliseras och elimineras de döda fettcellerna naturligt från kroppen.

Majoriteten av människor upplever milt obehag under själva behandlingen, som en kyla eller tryckkänsla, men det är oftast inte smärtsamt. Efter att applikatorn har tagits bort kan du känna en stickande eller domnande känsla på behandlingsområdet, men det går vanligtvis över snabbt.

Fettfrysning kan användas på olika områden av kroppen som mage, midja, höfter, lår, armar och dubbelhaka. Det är viktigt att diskutera dina önskemål med en kvalificerad behandlare för att avgöra vilka områden som kan behandlas på dig.

Resultaten av fettfrysningsbehandling varierar från person till person. Vanligtvis börjar du se en gradvis minskning av fettet inom de första tre till fyra veckorna efter behandlingen. De mest framträdande resultaten brukar visas inom två till tre månader. Du kan upprepa behandlingen om det behövs för att ytterligare förbättra resultaten.

Antalet behandlingar som krävs beror på dina individuella mål och utgångspunkter. I de flesta fall rekommenderas det att genomföra flera sessioner med några veckors mellanrum för att uppnå de bästa resultaten. En kvalificerad behandlare kan ge dig mer information baserat på din specifika situation.

Fettfrysning är en säker behandling med få biverkningar. Du kan uppleva tillfälliga biverkningar på behandlingsområdet som rodnad, svullnad, blåmärken, stickningar eller stickningar. Dessa biverkningar är vanligtvis milda och försvinner inom några dagar till veckor efter behandlingen.

Fettfrysning kan vara lämpligt för de flesta personer som har envisa fettdepåer och är i god allmän hälsa. Det är dock viktigt att diskutera eventuella medicinska tillstånd och tidigare kirurgiska ingrepp med en erfaren behandlare för att säkerställa att du är en lämplig kandidat.

De behandlade fettcellerna elimineras permanent från kroppen, vilket minskar mängden fett i det behandlade området. Men för att bibehålla resultaten över tiden är det viktigt att fortsätta följa en hälsosam livsstil genom regelbunden träning och en balanserad kost.

Fettfrysning är en icke-kirurgisk metod som inte kräver några nålar eller knivar. Den är skonsam mot huden och har minimal nedetid. Jämfört med andra metoder som exempelvis fettsugning, är fettfrysning mindre invasiv och ger gradvisa, naturliga resultat utan behov av bedövning eller kirurgisk återhämtning.

Fettfrysning, ett effektivt sätt att minska kroppens fettceller

BLI PLUS MEDLEM!

Som plusmedlem hos Estetic betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar under hela året.

Läs mer här »