Louise Hansen kommer ursprungligen från Danmark men 2019 flyttade hon, hennes man och son till Skellefteå något som hon inte har ångrat.

Under större delen av sitt liv levde drömmen om att få jobba med skönhet men det var när hon fick tips av en kompis att Estetic sökte personal som hon såg sin chans.

– Jag hade bott i Skellefteå ett par månader när jag satte mig ned och försökte skriva ihop ett CV på svenska. Det tog flera timmar eftersom jag ville att det skulle bli perfekt, skrattar hon.

Innan dess hade hon besökt kliniken i Skellefteå och träffat ägaren Kerstin Lundberg för att ställa frågor kring anställningen, kollektivavtal och lön.

– Allt lät perfekt och tjänsten var väl utformad och paketerad. När jag blev en av dem som fick komma på anställningsintervju visste jag inte riktigt hur jag skulle övertyga arbetsgivaren. Ni måste veta att det här är mitt jobb, minns jag att jag sa. Jag brinner verkligen för detta!

När Louise sedan blev vald utifrån de andra sökande så frågade hon Kerstin vad det var som gjorde att hon blev anställd. Då hade Kerstin lett och sagt ”din personlighet”.

Den 20 maj i år köpte Louise Estetic i Skellefteå och driver det nu som ett franchiseföretag. Trots pandemin ser hon ljust på framtiden.

– Jag har ju jobbat här under hela Coronatiden och kunderna blir bara fler och fler. Jag tror att man unnar att lägga pengar på sig själv när det inte finns så mycket annat att göra. Dessutom så växer Skellefteå och blir större. Inte minst genom Northvolt och batterifabriken. Vi kommer att se en stor befolkningsökning i Skellefteå.

Louise tror att det var en fördel att ha jobbat som anställd innan hon köpte företaget.

– Jag har hunnit få en bra relation till våra återkommande kunder vilket gjorde att jag inte behövde starta upp från början.

Drivet finns där, likaså visionen om en framtid för Estetic i Skellefteå.

– Jag drömmer om att kunna jobba upp omsättningen så att jag kan anställa, säger Louise. Men på sikt vill jag starta ytterligare en franchise och på så sätt utöka verksamheten. Det rullar på åt rätt håll och jag har många bokningar men när nästa steg inträffar får framtiden utvisa.

Välkommen till Louise Hansen och Estetic Skellefteå »