Haka fettreducering, minska dubbelhaka med hjälp av fettfrysning

Minska dubbelhakan med cryolipolysis fettreducering

Fettfrysning eller cryolipolysis är en effektiv och icke-kirurgisk behandlingsform för att permanent reducera antalet fettceller i behandlade områden. Ett av de vanliga områdena som behandlas är dubbelhakan. Att minska dubbelhakan utan kirurgi kan göra underverk till ditt utseende och behandlingen ges vid ett eller 2 tillfällen. Genom att applicera kyla på fettcellerna, stängs 20–40% av fettcellerna i det behandlade området gradvis ner genom apoptos, en kontrollerad programmerad celldöd. Detta resulterar i en minskning av dubbelhakan och att käklinjen får en mer markerad kontur.

Hur får man bort dubbelhakan?

Behandlingen kan utföras på två olika sätt. Antingen genom att använda ett handstycke under hakan eller genom att använda ett handstycke under hakan och ytterligare två handstycken efter en månad från mitten, för en total av tre handstycken. Under behandlingen kyls fettcellerna ner till -10°C i 45 minuter, och  nedkylningen är alltså det som framkallar apoptos hos fettcellerna.

Fördelar

Det finns flera fördelar med denna typ av behandling för att minska dubbelhakan.

  • Det är en icke-kirurgisk behandling som inte kräver någon operation.
  • Återhämtningstiden är minimal eller obefintlig jämfört med kirurgiska alternativ.
  • Resultaten kan ses efter 1–2 månader och förbättras gradvis över tid.

Effekten av behandlingen är permanent, eftersom de stängda fettcellerna inte kommer att återbildas.

Nackdelar

  • Obehag eller ömhet i behandlingsområdet under den första veckan, men blåmärken är sällsynta och försvinner snabbt.

Vem är en lämplig kandidat för att genomgå fettfrysning av dubbelhaka?

En lämplig kandidat för att genomgå fettfrysning av dubbelhaka är vanligtvis en person som har en tydlig fettansamling eller slapphet under hakan som orsakar dubbelhaka och önskar minska det för att få en mer definierad käklinje. Fettfrysning är effektiv för att reducera fettcellerna i detta område och för att minska dubbelhakan.

Att tänka på innan behandling för att minska dubbelhakan

Det är viktigt att du är i allmänt god hälsa och inte har några medicinska tillstånd som kan påverka behandlingen negativt. Fettfrysning reducerar fettvolymen i det behandlade området, men det är inte en behandling för allmän viktminskning. Personer med en stabil vikt och som har svårt att bli av med dubbelhakan kan därför dra nytta av fettfrysning. Vid en konsultation utvärderar vi din huds elasticitet, fettansamlingens omfattning och andra faktorer som eventuella hälsoproblem för att avgöra om fettfrysning är lämpligt för dig och för att kunna skapa en individuell behandlingsplan baserad på dina specifika behov.

Hur lång tid tar det innan man ser resultatet?

Resultaten av fettfrysning för att minska dubbelhakan blir gradvis synlig under flera veckor till månader efter behandlingen. Eftersom fettcellerna bryts ned och avlägsnas naturligt från kroppen, kommer du att märka en minskning av fettvolymen under hakan och en mer definierad haka. Det är viktigt att notera att flera sessioner kan krävas för att uppnå optimala resultat.

Behandlingen kan kombineras med fillers

En fettfrysningsbehandling av dubbelhakan kan också kombineras med andra estetiska behandlingar som fillers för att ge en övergripande förbättring av utseendet. Det kan användas i ansiktslyft utan kirurgi eller för att förbättra kindkonturen, beroende på individuella behov.

Erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Vi på Estetic strävar alltid efter att garantera våra kunders högsta möjliga kvalitet och säkerhet. Därför utförs behandlingen endast av medicinsk personal och legitimerade läkare och sjuksköterskor med gedigen erfarenhet inom området. Vårt team av läkare och sjuksköterskor besitter omfattande expertis och har lång erfarenhet av att arbeta med fettfrysning av dubbelhaka. När du väljer Estetic för din behandling för att minska dubbelhakan kan du känna dig trygg i vetskapen att du är i säkra händer och att vi besitter den kunskap som krävs för att leverera ett naturligt resultat, skräddarsytt efter dina individuella behov och förutsättningar.

Vill du minska dubbelhakan?

Tveka inte att kontakta oss! Vårt erfarna team av utbildade och certifierade läkare och sjuksköterskor finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor eller funderingar. Kontakta oss idag för rådgivning eller för att boka en konsultation!

Vanliga frågor och svar om att minska dubbelhakan med fettfrysning

En fettfrysningsbehandling för hakan är en icke-kirurgisk fettreduceringsbehandling som använder kontrollerad kyla för att eliminera fettceller under hakan. Genom att exponera fettcellerna för låg temperatur förstörs de gradvis och elimineras naturligt från kroppen.

Under en Cryolipolysis-behandling appliceras en speciell kylapparat på det önskade området under hakan. Apparaten kyler fettcellerna till en temperatur som är tillräckligt låg för att orsaka selektiv skada på dem, samtidigt som omgivande vävnader förblir oskadda. Fettcellerna bryts ner över tiden och kroppen naturligt eliminerar dem.

De flesta personer upplever minimalt obehag under behandlingen. I början kan du känna en kall eller dragande känsla när apparaten appliceras, men det brukar försvinna inom några minuter. Vissa personer upplever en lätt domnande känsla efter behandlingen, men det försvinner vanligtvis snabbt.

Tiden för en Cryolipolysis-behandling för hakan kan variera beroende på behandlingsområdets storlek och individuella behov. Generellt sett tar varje behandlingssession vanligtvis mellan 30 och 60 minuter.

Det första resultatet efter en fettfrysningsbehandling för hakan kan vanligtvis ses inom några veckor efter behandlingen. Det tar dock oftast flera månader för kroppen att eliminera de skadade fettcellerna helt och för optimala resultat att framträda.

Antalet behandlingar som krävs för att uppnå önskade resultat kan variera beroende på individuella behov och mål. Vår erfarna personal utvärderar dina specifika förhållanden och rekommenderar antalet sessioner som kan ge de bästa resultaten för dig.

Cryolipolysis för hakan är en säker behandling med minimala biverkningar. Du kan uppleva tillfälliga biverkningar såsom rodnad, svullnad, stickningar, stickningar, blåmärken eller en känsla av domningar på behandlingsområdet. Dessa biverkningar är vanligtvis milda och försvinner inom några dagar till veckor efter behandlingen.

Cryolipolysis för hakan är lämplig för de flesta personer som har oönskat fett under hakan och är i överlag god hälsa. Det är viktigt att diskutera dina medicinska förhållanden och eventuella kontraindikationer med en kvalificerad behandlare innan du genomgår behandlingen.

Eftersom detta är en icke-invasiv behandling krävs det vanligtvis ingen återhämtningstid. Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter omedelbart efter behandlingen. Det är dock viktigt att följa eventuella specifika instruktioner som din behandlare ger dig för att optimera resultaten och minimera risken för biverkningar.

Haka fettreducering, minska dubbelhaka med hjälp av fettfrysning

BLI PLUS MEDLEM!

Som plusmedlem hos Estetic betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar under hela året.

Läs mer här »