Vaccinationer mot:

Vaccin mot Bältros

Nu finns äntligen ett vaccin mot bältros. Vaccinet har funnits tillgängligt sedan 2006 i USA och Kanada och har sedan dess givits i mer än 15 miljoner doser. Zostavax har i klinisk praxis och många kliniska studier visats vara ett effektivt vaccin med en god säkerhetsprofil.

Obs! Zostavax omfattas ej längre av högkostnadsskyddet för läkemedel och hela kostnaden för läkemedlet bekostas av patienten.

Fakta om bältros

  • Viruset som orsakar vattkoppor försvinner aldrig ur kroppen. Det kan när som helst återaktiveras och orsaka bältros.
  • 1 av 4 kommer någon gång i livet att få sjukdomen.
  • Risken ökar med åldern. 2/3 av alla som får bältros är över 50 år.
  • Du får inte bara utslag. De flesta får också brännande, huggande nervsmärta, som kan vara i veckor, månader eller till och med år.
  • I vissa fall kan viruset även leda till andra allvarliga komplikationer, som syn- eller hörselnedsättning.
  • Man kan inte få bältros av t.ex. barnbarnen som har vattkoppor men den som har utvecklat sjukdomen kan smitta andra med vattkoppor.

Kontakta oss så ringer vår läkare upp dig för att sedan föreskriva ett recept på Zostavax. Du betalar och hämtar själv ut vaccinet på ditt apotek och tar med detta till oss vid tidpunkten för din bokning för distribution av vår läkare.

Inför vaccination boka tid hos vår läkare här på plats i Umeå. Bor du i Skellefteå så boka telefontid med vår läkare för ordination.

För att se samtliga priser, vänligen besök denna sida »

Bli medlem hos Estetic

BLI PLUS MEDLEM!

Som medlem betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar
under hela året.

Läs mer här »