Behandlingar Ansikte:

Botox kosmetiskt bruk

Botulinum toxin, i vardagstal oftast kallat botox eller botoxin används, i skönhetssyfte, för att minska rynkor (till exempel mellan ögonbrynen, runt ögonen, runt munnen med mera). Vi använder oss av märket Vistabel från Allergan.

Botox är ett muskelavslappnande medel som förhindrar hyperaktivitet i den behandlade muskeln och förutom användandet i kosmetiskt syfte används botoxin medicinskt till allt från spända käkmusker och tandgnissling till migrän och hyperaktiva svettkörtlar.

Medlet injiceras i området som ska behandlas och effekten av botoxinet syns efter cirka en vecka samt håller i sig mellan 3-6 månader varefter ny behandling kan göras för fortsatt effekt. Mest långvarig effekt får man om man behandlar området upprepade gånger.

Första gången du kommer till oss för behandling kan det vara svårt att veta exakt hur stor mängd just du behöver och därför erbjuder vi dig alltid ett kostnadsfritt återbesök efter 2 veckor för att säkerställa optimalt behandlingsresultat. Eventuell touch-up (efter två veckor) av ditt behandlade område ingår.

Celltester istället för djurtester

“Sedan 2011 har Allergan (varumärkena Botox och Vistabel), som är en av de största tillverkarna, steg för steg ersatt sina djurtesterna med ett test på celler. Deras celltest godkändes i USA 2011 och i EU under 2012. Enligt uppgifter från företaget har djurtesterna ersatts för produkterna som finns på svenska marknaden idag.Att ett företag fått en cellmetod godkänd betyder inte att den metoden automatiskt kan användas även av andra botoxtillverkare. Det finns så stora skillnader mellan olika botoxprodukter att testmetoderna måste anpassas för varje företag och godkännas av läkemedelsmyndigheterna på respektive marknad. Det gör att det kan ta flera år innan de andra företagen kommer att kunna ersätta sina djurtester.” (källa: www.forskautandjurforsok.se)

Läs hela artikeln SvD: Djurförsök slopas vid test av Botox »

För att se samtliga priser, vänligen besök denna sida »

Bli medlem hos Estetic

BLI PLUS MEDLEM!

Som medlem betalar du en summa per år för att i gengäld få kraftigt rabatterade priser på utvalda behandlingar
under hela året.

Läs mer här »