Läkarbesök för:

Prickbedömning

På mottagningen får du tid hos vår specialistläkare att bedöma hudförändringar eller födelsemärken.

Det är viktigt att ha koll på sina hudförändringar för att till exempel upptäcka hudcancer i tidigt skede, eller ännu hellre innan den blivit fullt utvecklad. Av denna anledning tycker vi att det är angeläget att våra kunder snabbt och enkelt ska kunna få en läkarbedömning av prickar som de oroar sig för. Ofarliga förändringar som kan vara missprydande eller irriterande kan tas bort med litet kirurgiskt ingrepp i lokalbedövning.

Läkare och borttagning från: 1 500:-

För att se samtliga priser, vänligen besök denna sida »

Godartade hudförändringar

Lipom (fettknuta)

Den omges av en tunn kapsel vilket gör att den känns avgränsad från omgivande underhudsfett. Innehåller normal fettväv. Den har en mjuk elastisk konsistens men kan ibland innehålla kraftigare bindväv och kännas hårdare.

Atherom (talgkörtelcysta)

I innehåller talg. Den uppkommer när körtelns utförsgång täpps till. Den kan uppträda var som helst på kroppen men är vanligast på hårbevuxet område, speciellt i hårbotten. Cystan kan bli mycket stor om den lämnas obehandlad.

Sebhorroisk keratos (åldringsvårtor)

Är mycket vanlig och ses ofta i stort antal hos medelålders och äldre framför allt i ansiktet, på bålen och armarna. Färgen varierar från kolsvart till grått. Förändringen ser ofta ut som om den “sitter klistrad på huden” som en medaljong.

Elakartade hudförändringar – Hudcancer

Malignt melanom

Är den mest elakartade formen och kan ge metastaser (dottersvulster) om den inte upptäcks i tid. Om en leverfläck ändrar sig i form (blir oregelbunden), färg (svartnar eller får flera färger) eller storlek bör man söka läkare för bedömning. Om malignt melanom upptäcks i tid är dock prognosen mycket god.

Skivepitelcancer

Är mindre elakartad än malignt melanom men kan också bilda metastaser om den lämnas obehandlad. Ter sig oftast som en hård ljus knuta eller ett långvarigt sår.

Basaliom

Minst elak. Ingen spridning. Den växer långsamt men bör åtgärdas då den förstör närliggande hud och ibland växer in i fettvävnad och muskulatur. Ses ofta som en ljust rodnad knuta eller som ett sår som inte läker (oftast i ansiktet) eller långvarigt eksemliknande fläck.

Aktinisk keratos

Kan vara förstadium till skivepitelcancer. Uppkommer på solbelysta hudområden. Förändringen är ofta lätt fjällande och röd till rödbrun i färgen.

puff-lakare

BOKA TID

Eventuell behandling föregås alltid av en utredning hos vår specialistläkare. Pris för utredningen: 1 400 kr.

Telefonbokning:
090-77 22 61

Boka online »